Kemi

beregn de aktuelle koncentrationer

20. august 2009 af marshov (Slettet)

Der afvejes 1,88g kaliumcarbonat, dihydrat, som opløses i demineraliseret vand i en 50mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes. 

a) Beregn de aktuelle koncentration af K+ og CO32- i den fremstillede opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af mathon

M(K2CO3) = 138,20 g/mol

c = n/V  = (m/M)/V

K2CO3 (s)  →  2K+ (aq)  +  CO32- (aq)


Svar #2
21. august 2009 af marshov (Slettet)

Hvordan er det så at man beregner koncentrationen ???


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. august 2009 af mathon

c(K2CO3) = n/V = ((1,88 g)/(138,20 g/mol))/(0,050 L) = 0,272069 M

[K+ (aq)] = 2*(0,272069 M) = 0,544139 M

[CO32- (aq)] = 0,272069 M


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2011 af anonymes (Slettet)

Hvorfor skal CO3 ikke ganges med 3??


Skriv et svar til: beregn de aktuelle koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.