Matematik

FATTER INGENTING?

20. august 2009 af migersej (Slettet)

Er der ikke lige en der kan hjælpe mig. Fatter nada af det

Produktionen af et kemikalium udviklede sig over en række år på følgende måde:
År: 1999 2000 2001 2002 2003 2004
Produktion: 4953 5310 5676 6100 6529 7000

Afgør ved hjælp af eksponentiel regression, om produktionen udvikler sig eksponentielt eller lineært. Hvis den udvikler sig lineært, skal hældningskoefficienten angives og ellers den årlige vækstrate og fordoblingskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

du skal bruge regression på din lommeregner... du har vel en sådan en fætter? :))


Svar #2
20. august 2009 af migersej (Slettet)

ja ... men hvordan gøre man på min lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

hvad er det for en fætter du har???


Svar #4
20. august 2009 af migersej (Slettet)

jeg har en TI-89?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

jeg tager udgangspunkt i min lommeregner(voyage)

når men du skal gå ind på stat/list og skrive

0, 1, 2, 3, 4, 5              på x-listen(list1)

4953, 5310, 5676, 6100, 6529, 7000       på y-listen(list2)
 

herefter taster du på F4   

finder ExpReg og trykker enter et par gange......

herefter vil du få værdien for a og b(på min lommeregner skal man altid bytte om på b og a...det er et eller andet med at amerikanerne skriver ligningen for ekspo. andeledes i forhold til danskerne...som jo er tilfældet her)

y = b * ax     du indsætter bare dine a og b værdier på a og b's plads....

dernæst trykker du på GRAPH på din lommeregner for at finde ud af hvordan din graf opføre sig... eksponentielt eller lineært.....


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

....tilsvarende gælder det for TI-89... tror jeg.....


Svar #7
20. august 2009 af migersej (Slettet)

jeg fik ikke fat i det med at sætte de tal ind? hvordan gør j det på min fætter, lommeregner?


Svar #8
20. august 2009 af migersej (Slettet)

jeg får den til ekspotielt .. hvad skal jeg så gør?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2009 af Yow! (Slettet)

ja... så skriver du at grafen opfører sig ekponentielt...

du får besked på at finde fordoblingskonstanten.... den findes ved hjælp af denne formel

T2 = log(2) / log(a)          dvs. du indsætter a i formlen og regner T....

T2 er fordoblingskonstanten..... 

desuden er det også din opgave at finde den årlige væksrate... den finder du ved hjælp af denne formel

r = a-1          dvs. du igen bare skal indsætte a i formlen og regne r

r er væksraten.


Skriv et svar til: FATTER INGENTING?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.