Matematik

Opskrivning af sammenhænge.

20. august 2009 af Kysr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har to spørgsmål ang. opskrivning af sammenhænge.
Den ene er proportional den anden omvendt proportional..

1. Hvis x og y er proportionale, og proportionalitetsfaktoren er 3, hvad er sammenhængen så?

2. Hvis x og y er omvendt proportionale, og y=2, når x0,5, hvad er sammenhængen så?

Tak på forhånd. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

x/y = 3 (1), og x*y =? Ligefrem proportionalitet er kvotienten konstant, omvendt proportionalitet er produktet af de to størrelser konstant.


Svar #2
20. august 2009 af Kysr (Slettet)

Det forstår jeg ikke..
Hvad er sammenhængen for den første så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Forholdet mellem x og y er konstant lig 3


Svar #4
20. august 2009 af Kysr (Slettet)

Dvs. y = 3 * x?
Forstår ikke det med sammenhænge...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2009 af ...Style... (Slettet)

#1 Du antager ækvivalensen "x/y = 3 <=> x = 3y", som er falsk.


Svar #6
21. august 2009 af Kysr (Slettet)

#5 Hvad er det så, jeg skal helt præcist?


Svar #7
22. august 2009 af Kysr (Slettet)

??


Svar #8
23. august 2009 af Kysr (Slettet)

Til 1'eren har jeg fundet frem til x = 3y, men hvad så med 2'eren??


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. august 2009 af ...Style... (Slettet)

??


Skriv et svar til: Opskrivning af sammenhænge.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.