Matematik

Hvordan kan jeg lave en funktionsforskrift for halvcirkel?

25. august 2009 af zubonet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave hvor der står "Opstil en funktionsforskrift for øvre halvcirkel .

jeg ved ikke hvordan jeg skal gå i gang og ved heller ikk hvordan funktionsforskriften for halvcirkel er

er der nogen der er klogere ?'

centrum = (2,3)   og radius = (5)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2009 af Isomorphician

Opstil udtrykket for cirklen, og isoler y.


Svar #2
25. august 2009 af zubonet (Slettet)

jamen hvordan ? jeg er hel lost


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2009 af Isomorphician

Cirklens ligning:

(x - cx)2 + (y - cy)2 = r2

Hvor:

cx = førstekoordinaten til centrum

cy = andenkoordinaten til centrum

r = radius


Skriv et svar til: Hvordan kan jeg lave en funktionsforskrift for halvcirkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.