Matematik
Matematik!!!
19. december 2004 af
Naja1987 (Slettet)
Hej!
For en person i hvile kan lingerumfanget tilnærmelsesvis beskrives ved funktionen:
V(t) = 0,2sin((pi/2) * t) + 2,5
Hvor t er målt i sekunder, mens V måles i liter.
a)Hvor mange gange pr. minut trækker den pågældende vejret?
b)Hvor stort er lungernes rumfang efter en udånding?
c)Hvor mange liter luft indånder den pågældende i løbet af et minut.
Løsning:
a)
T=2pi/b
T=4
60/4 =15
dvs at den pågældende person trækker vejret 15 gange pr. minut.
b)
d-A
2,5-0,2 = 2,3
c)
min løsning!!!
V(4)=2,5
2,5*15 =37,5L pr. minut
eller skal man regne den sådan her ud?
Løsningen som jeg fik hjælpe af en fra studi.dk!
Da han indånder 2,7 L pr. indånding og der er 15 indåndinger pr minut, er svaret 2,7*15 = 40,5 L
De to første er rigtige men ved ikke helt hvilket et af svarene jeg skal bruge i c):
For en person i hvile kan lingerumfanget tilnærmelsesvis beskrives ved funktionen:
V(t) = 0,2sin((pi/2) * t) + 2,5
Hvor t er målt i sekunder, mens V måles i liter.
a)Hvor mange gange pr. minut trækker den pågældende vejret?
b)Hvor stort er lungernes rumfang efter en udånding?
c)Hvor mange liter luft indånder den pågældende i løbet af et minut.
Løsning:
a)
T=2pi/b
T=4
60/4 =15
dvs at den pågældende person trækker vejret 15 gange pr. minut.
b)
d-A
2,5-0,2 = 2,3
c)
min løsning!!!
V(4)=2,5
2,5*15 =37,5L pr. minut
eller skal man regne den sådan her ud?
Løsningen som jeg fik hjælpe af en fra studi.dk!
Da han indånder 2,7 L pr. indånding og der er 15 indåndinger pr minut, er svaret 2,7*15 = 40,5 L
De to første er rigtige men ved ikke helt hvilket et af svarene jeg skal bruge i c):
Svar #1
19. december 2004 af Epsilon (Slettet)
c) Hverken eller, så vidt jeg kan se. Hans lungevolumen er givet ved;
V(t) = 0.2*sin((pi/2)*t) + 2.5
når t måles i sekunder (s), og V måles i liter (L).
Dvs. voluminet varierer mellem 2.3L (efter udånding) og 2.7L (efter indånding), i gennemsnit er lungevoluminet således 2.5L.
Derfor indåndes (2.7-2.3)L = 0.4L ved hver indånding og ved 15 repetitioner per minut fås;
15*(V(max)-V(min)) = 6.0L
Det må være det korrekte svar på c).
//Singularity
V(t) = 0.2*sin((pi/2)*t) + 2.5
når t måles i sekunder (s), og V måles i liter (L).
Dvs. voluminet varierer mellem 2.3L (efter udånding) og 2.7L (efter indånding), i gennemsnit er lungevoluminet således 2.5L.
Derfor indåndes (2.7-2.3)L = 0.4L ved hver indånding og ved 15 repetitioner per minut fås;
15*(V(max)-V(min)) = 6.0L
Det må være det korrekte svar på c).
//Singularity
Skriv et svar til: Matematik!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
