Matematik

hvor højt står vandet i tanken?

29. august 2009 af drives (Slettet)

Hej,

jeg har brug for lidt hjælp, til min aflevering.

Opgaven lyder;

En vandtank har disse mål; Længe: 130cm, Brede: 45cm og højde:   50cm.

Beregn tankens rumfang i líter der er jeg kommet frem til 292,5Liter

så lyder spørgsmålet jeg har problemer med;

Hvor højt står vandet i tanken, hvis der hældes 150 liter i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

grundfladen areal kaldes G
og
højden h

h*G = (150 dm3)

h = (150 dm3)/G


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2009 af Blueoil (Slettet)

Rumfanget rigtigt.

Spørgsmål to løses ved at isolere h i rumfangsformlen:

V = h • b • l

V / (b • l) = h

150000 cm3 / (45 cm • 130 cm) = 25.641 cm


Svar #3
29. august 2009 af drives (Slettet)

tak


Skriv et svar til: hvor højt står vandet i tanken?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.