Kemi

Resistanse. Hjælp(Jeg har bedt om hjælp i lang tid nu)

29. august 2009 af 12345mille (Slettet)

Opgaven lyder:
 

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.

1. Du skal beregne erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer.
MIT BUD

 R = R1 + R2
=0,06 Ohm + 2,4 ohm = 2,46 Ohm

Er det rigtigt ????

2. Beregn strømmen fra akkumlatoren, når både startmotor og forlygtepærer er slået til??? Jeg er på bar bund. hJÆLP MIG


Svar #1
29. august 2009 af 12345mille (Slettet)

jeg vil være takkenemlig .. hjælp nu


Svar #2
29. august 2009 af 12345mille (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af mathon

1/Rs = 1/(2,4 Ω) + 1/(2,4 Ω) + 1/(0,06 Ω)


Svar #4
29. august 2009 af 12345mille (Slettet)

hvad er det for en du taler om. opg. 1 eller opg. 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af mathon

#1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2009 af zeppaz (Slettet)

ville det ikke være en idé at spørge om dette på fysik forummet? Du vil hurtigere komme til hjælp der 


Skriv et svar til: Resistanse. Hjælp(Jeg har bedt om hjælp i lang tid nu)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.