Matematik

Udregn radius

03. september 2009 af Binnar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp mig, mig og min gruppe sidder med en svær opgave, så i går den lige:

Et fad øl er = 0,26278 m3

Formlen for rumfanget af en kugle er 4/3 gange pi gange r^3

Hvordan udregner man radiusen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

(4/3)·π· r3 = V

r = [3·V/(4·π)]1/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

Du opstiller en ligning:

0,26278 m3=4/3*π*r3.

Nu skal du blot isolere r, som er radius:

0,26278 m3*3/4*π=r3.
kubikrod(0,26278 m3*3/4*π)=r.→

Indsæt og du finder radiusen. Kigger du på enheden får du:

kubikrod(m3) = m, hvilket stemmer godt overens med at det er en længde du søger.

 


Svar #3
07. september 2009 af Binnar (Slettet)

Tak jeg prøver :D


Svar #4
07. september 2009 af Binnar (Slettet)

Du er nødt til at regne den for mig, for uanset hvordan jeg gør, så får jeg ikke det rigtige resultat!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det hedder vil du regne den? 0,4023 m bliver radius. Tjek selv efter den modsatte vej.

Karam


Skriv et svar til: Udregn radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.