Kemi

Beregn den aktuelle koncentration af Na+

03. september 2009 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende:
Jeg har en 250 mL målekolbe og deri kommer 1,75 g NaHCO3 (s) og 0,484 g NaOH (s).opløsningens temp, er 25c. hvordan finder jeg den aktuelle koncentration af Na+?? hvad skal jeg gør`? håber nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

n(NaHCO3) = (175 g)/(84,00 g/mol) = n1

n(NaOH) = (0,484 g)/(40,00 g/mol) = n2

[Na+ (aq)] = ((n1+n2) mol)/(0,250 L) = ........


Svar #2
03. september 2009 af miss2144 (Slettet)

dvs den aktuelle koncentration af Na+ er 8,3684?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2009 af mathon

[Na+ (aq)] = 8,38 M


Skriv et svar til: Beregn den aktuelle koncentration af Na+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.