Matematik

Sammensætning af funktioner

06. september 2009 af 14141414 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har fået en opgave for, som lyder sådan her:

Opgave 1
Lad f og g være funktionerne
f(x)=x^2 og g(x)=√x

Bestem forskrift og definitionsmængde for f°g og g°f.

Hvis der er nogen der har styr på ovenstående, må de meget gerne hjælpe :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

fºg(x) = f(g(x)) = (√x)2 = x       Dm(fºg) = R+∪{0}

gºf(x) = g(f(x)) = √(x2) = x       Dm(gºf) = R


Svar #2
06. september 2009 af 14141414 (Slettet)

Super. Jeg havde også fået dem begge til bare at være x :)


Svar #3
06. september 2009 af 14141414 (Slettet)

#1

fºg(x) = f(g(x)) = (√x)2 = x       Dm(fºg) = R+∪{0}

gºf(x) = g(f(x)) = √(x2) = x       Dm(gºf) = R

Men hvordan kom du frem til definitionsmængderne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2009 af mathon

kvadratrod er ikke defineret for negative tal


Skriv et svar til: Sammensætning af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.