Kemi

Reaktions kinetik opgave

07. september 2009 af Bonnie120 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kunne godt bruge noget hjælp..

Den naturlige nedbrydning af ozon er en 2.ordens reaktion med hastighedskonstanten k = 5 * 10-3 L * (mol * s)-1 :

2O3(g) ⇔ 3O2(g)

a) Opskriv hastighedsudrykket for nedbrydningsprocessen.

b) Beregn den tid, det vil tage for ozonkoncentrationen at falde fra [O3] = 2,0 * 10-8M til [O3] = 1,0 * 10-10M


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af JKaram (Slettet)

a) det kan du finde i din bog.
b) Kigger du i din bog, og finder svar på a, kommer b lige af sig selv.

Karam


Svar #2
07. september 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Nej.. Har kigget i min bog.. Ellers skrev jeg ikke og spurgte her..


Svar #3
07. september 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af mathon

v = -d[O3]dt = k*[O3]2

hvoraf
1/[O3] = k*t + 1/[O3]o

t = (1/[O3] - 1/[O3]o)/k = ((1/(1,0*10-10)L/mol) - (1/((2,0*10-8) L/mol)/((5 * 10-3 L/(mol*s)) = 1,99*1012 s ≈ 63060 år


Svar #5
07. september 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Okay.. Tak..
Men hvordan vil du så skrive hastighedsudtrykket for nedbrydningsprocessen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2009 af mathon

v = -d[O3]/dt = k*[O3]2                  der manglede et divisionstegn


Skriv et svar til: Reaktions kinetik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.