Kemi

begrænsende faktor

07. september 2009 af dth (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej..

jeg har en opgave der lyder:

4 NH3 (g) + 5 O2 (g) = 4 NO (g) + 6 H2O (l)

jeg får at vide vi har 5 mol NH3 og 6 mol O2.

jeg har regnet ud at vi får følgende mænde mol:

4 NH3 (g) + 5 O2 (g) = 4 NO (g) + 6 H2O (l)

5 mol           6 mol             y

y/4 = 5/6 <=> y = (5/6)*4 <=> y = 4,8 mol

jeg ved godt den begrænsende faktor er de 6 mol O2, men hvordan forklarer jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af JKaram (Slettet)

At der skal bruges mere O2 end af de andre reaktanter. Regner man deres forhold finder man jo bare hvad du selv har sagt. Har du udregnet det, er udregningerne forklaring nok


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2009 af mathon

5 mol NH3 ækvivalerer (5/4)*(5 mol) O2= (25/4) mol O2 = 6,25 mol O2
men
der forefindes kun 6 mol O2
hvorfor
oxygen er i underskud
og
dermed er
den begrænsende faktor


Skriv et svar til: begrænsende faktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.