Matematik

3.gradsligning hurtig hjælp.

09. september 2009 af Fremder (Slettet)

Hej..

OPgaven siger:

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet

jeg vil sætte -2 i xs plads og sige = med 0. dvs.

p(x)= -2^(3)+k*-2^(2)-3*-2+6
k=-2+Bestem k, så -2 er rod i polynomiet

MIT FORSLAG:

k=-2+(-2)3 + (-2)2*k - 3(-2) + 6 = 0 <=>

-8 + 4k + 12 = 0 <=>
Så er jeg gået død:S:S nogen der vil fortælle mig hvad skal jeg så gør:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af Isomorphician

Du skal isolere k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af mathon

p(-2) = (-2)3 + k·(-2)2 - 3·(-2) + 6 = 0

-8 +4k + 6 + 6 = 0

4 + 4k = 0

1 + k = 0

k = -1


Svar #3
09. september 2009 af Fremder (Slettet)

oK.

MEN jeg har lige en dum spørgsmål hvor kommer 4 fra :S og hvad sker der med -8 ??

-8 +4k + 6 + 6 = 0 

4 + 4k = 0   hvor sker der med -8 ?:S

Jeg ved du tænker nej, hvor er du dum, men jeg vil bare lige forstår det. :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2009 af mathon

-8 + 6 + 6 = 4


Svar #5
09. september 2009 af Fremder (Slettet)

Nå. OK OK ;D smart. taaaaaaaaak


Skriv et svar til: 3.gradsligning hurtig hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.