Matematik

Omskriv til én rod

10. september 2009 af mathilde12345 (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?
Omskriv til én rod ved først at omskrive til en potens an.

((3√a2)5/6)12

Svaret skal give 3√a20


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af ttbonen (Slettet)

((3√a2)5/6)12

Potens regnereglerne siger at et tal opløftet i et tal opløftet i et andet tal, er det samme som at gange de opløftede tal sammen     eks. (52)2 = 54

Så a2)5/6)12  =  a(2*(5/6)*12)     =  a20 


Svar #2
10. september 2009 af mathilde12345 (Slettet)

Bemærk at 5/6 er en brøk...


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2009 af ttbonen (Slettet)

((3√a2)5/6)12   =  (3√a)20     =   (a20)1/3     =  a20/3      (bare for at forkorte det yderligere)

brøker regnes som hele tal


Svar #4
10. september 2009 af mathilde12345 (Slettet)

Fantastisk, tak :-)


Skriv et svar til: Omskriv til én rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.