Matematik

Hjælp - meget vigtigt !

10. september 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej, jeg har 3 spørgsmål i matematik, som jeg ikke rigtig kan finde ud af , er der nogen der kan hjælpe ? ,s . Det skal snart afleveres, og jeg er virkelig i tidspres

Jeg har lagt en tegning ind, så i kan se figuren:

Vi ser på en vilkårlig firkant ABCD i koordinatsystemt. Koordinatere til vinkelspidserne er :

A (x1 , y1) , `B(x2, y2),  C(x3, y3) , D(x4 , y4)

1) Skriv koordinaterne op til midtpunkterne K,L,M og N for midtpunkterne af siderne i firkanten.

2) Find hældningerne for linjestykkerne KL og MN og derefter for KN og LM

3) Forklar, at firkanten KLMN altid er et parallelogram. Det kaldes  Varignon-parallelogrammet hørende til firkant ABCD.

Vedhæftet fil: vilkårlig firkant ABCD.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af hamderfyren (Slettet)

Du kan bruge afstandsformlen til at udregne opgave 1

fx AB = kvadratrod( (X2-X1)^2+(Y2-Y1)^2 ) og så dividere med 2 for at finde midtpunktet

X2 og Y2 = koordinatsæt til punktet B

X1 og Y1 = koordinatsæt til punktet A

dvs

kvadratrod( (X2-X1)^2+(Y2-Y1)^2 ) / 2 = K

Håber du kan bruge det :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2009 af Helene1992kristensen (Slettet)

..


Skriv et svar til: Hjælp - meget vigtigt !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.