Matematik

En der er god til Ligninger?

13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer allesammen .

Jeg sider lige med en ligning, som jeg har svært ved . håber i kan hjælpe..

Jeg bliver oplyst om at der for en bestemt bil og bilist gælder at bremselængden er givet ved

Y=0,006x^2 + 0,25x

x er bilens hastighed og y er standselængden i meter.

opgave 1 lød: hvad er standselængden når hastigheden er 80 km/t.. altså 0,006*80^2 + 0,25*80 = 58,4 meter..

Den var ikke så svær, men opgave 2 lyder: Hvor hurtigt må bilen køre i en tåge, hvor sigtbarheden er 50 m?

Altså: 50=0,006x^2 + 0,25x -> nogen der kan hjælpe med at regne ligningen færdig ??

På forhånd tak .:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Andengradsligning i x. Flyt alt over på samme side og brug de normale formler for at finde løsningen til en andengradsligning.


Svar #2
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Hvis du gider skrive den hvor alt er flyttet over på den ene side ville det være dejligt . tror det er der problemet ligger ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv selv til at starte med. Træk 50 fra på hver side.


Svar #4
13. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Okay . tak .. Men så bliver d negativ .. og så kan jeg jo ikke regne x da man ikke kan tage kvadrartroden af et negativt tal?

0,252-4*0,006*50 = -1,1375

Har jeg gjort noget galt her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af JonasE (Slettet)

0,006x2 + 0,25x-50=0

Sådan kommer ligningen til at se ud. Diskriminanten findes ved:

d=b2-4ac=1/8-4*0,006*(-50)=1.325

x=(-b-√d)2a ∨x=(-b+√d)2a

lav selv resten :-)


Svar #6
14. september 2009 af CarolineRasmus (Slettet)

Jeg glemte et minus foran 50 tilsidst da jeg ville udregne d og derfor blev den negativ . fandt ud af det til sidst .
Mange tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: En der er god til Ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.