Matematik

Brug for hjælp !

15. september 2009 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

KAN IKKE FINDE UD AF AT LAVE DENNE OPGAVE, HÅBER NOGEN VIL HJÆLPE!
 

På en flad slette ligger to punkter A og B, et på hver side af en flod. For at bestemme afstanden |AB|, går Thorleif sådan:
Fra A afsætter han AC vinkelret på AB, så C ligger på samme side af floden som A, og så |AC| = 840 m. I retning bort fra floden afsættes CD vinkelret på AC, så |CD| = 320 m. Derefter bestemmer han det punkt E på linjen AC, der også ligger på DB. Ved opmåling finder han, at |AE| = 600 m. Hvor lang er |AB|?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2009 af MN-P (Slettet)

start med at lave en tegning og skriv målene på.

Du har to ensvinklede trekanter EAB og ECD

EA/EC=AB/CD=BE/DE

indsættes de kendte længder fås

600/(840-600)=x/320=BE/DE den sidste brøk er overflødig da AB kan beregnes af de første

600/(840-600)=x/320 ganger med 320 på begge sider

600*320/240=x

x=800


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af bQnne (Slettet)

 ONDSVAGE abstrakte opgaver... komplet meningsløse og forvirre mere end nødvendigt!


Skriv et svar til: Brug for hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.