Kemi

gasfase reaktion

15. september 2009 af jabas (Slettet)

2NOBr(g) <=> 2NO(g) + Br2 (g)

reaktionshastiheden, udtryk ved stigningen i koncentrationen af NO er

v= ?[NO] = 1,6 * 10 -4 mol/L*s
      ?t

Hvad er reaktionshastigheden udtryk ved koncentrationsændringerne af NOBr og Br2?

Ville være virkelige glad, hvis nogen lige kunne hjælpe mig med den opgave.

Mange Tak på forhånd..


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

v = d[NO]/dt = 1,6·10-4 (mol/L)/s

v = -d[NOBr]/dt = d[NO]/dt = d[Br2]/dt = 1,6·10-4 (mol/L)/s


Svar #2
16. september 2009 af jabas (Slettet)

Okay, men jeg mangler forklaring på hvad du bruger i din formel..
f.eks. hvad er d? og -d?


Svar #3
16. september 2009 af jabas (Slettet)

Nåår, nu har jeg forstået det, det er delta(ændringen), ikke..
Men r løsningen så bare det ?


Skriv et svar til: gasfase reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.