Kemi

formel ?

21. september 2009 af msn88 (Slettet)

hej

i min opgave står der

what is the molarity of a solution of sodium hydroxide 25 ml of which requres 21 ml of a standard solution of hydrochloric acid of cocentration 0.1000 m for neutralisation

hvilken formel skal jeg bruge der


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af JonasE (Slettet)

der er ingen formel som man bare kan sætte ind i, det er det skønne ved Kemi.

1. Opskriv en reaktionsligning for oxoniums reaktion med hydroxid

2. find stofhængden for OH-.

3. find stofmængden for H3O+

4. Hvilken stofmængde er størst? (hint: oxonium og hydroxid reagerer fuldstændigt med hinanden)

5. Beregn stofmængden for det stof som er tilbage efter reaktionen.

6. Beregn rumfanget af opløsningen

7. Beregn den aktuelle koncentration (<- "Molarity")


Svar #2
21. september 2009 af msn88 (Slettet)

ok en tint af gangen, der jeg er ny begynder i kemi hehe

når du siger reaktionsligning, er det den her som er klar

NaOH + HCL --> NaCL + H2O

eller er det den her jeg skal bruge de her stoffer,som du skriver

oxoniums reaktion med hydroxid


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2009 af JonasE (Slettet)

Du skal benytte

H3O++OH-→2H2O

Idet natriumhydroxid er en stærk base: det betyder at følgende reaktion sker når du putter NaOH i vand: NaOH (aq) → Na+(aq)+OH-(aq)

Og fordi saltsyre er en stærk syre: det betyder at følgende reaktion sker når du putter HCl i vand: HCl (aq) → •H (aq)+Cl- (aq)

Hvor •H betegner en fri radikal, som jeg ikke for fortælle om her. Det betyder bare, at der det H atom som spaltes fra sættes sig fast på vand og danner: •H+H2O→ H3O+

Læg mærke til at → betegner en fuldstændig reaktion.

Na+ og Cl- er blot tilskuerioner dvs. at de ikke indgår i nogle reaktion men blot befinder sig i blandingen. derfor er de helt udladt af reaktionsligningen, da de jo, som sagt, ikke reagere med noget. :-)

Jeg håber ikke jeg forvirrer mere end jeg hjælper!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2009 af mathon

kort:

                                                                NaOH (aq)  +  HCl (aq)  →  NaCl (aq)  +  H2O (l) 
ækvivalente stofmængder i mol:            1                  1

nb = ns            

Vb·cb = Vs·cs   

(0,025 L)·cb = (0,021 L)·(0,10 mol/L) .......... osv ..........


Svar #5
22. september 2009 af msn88 (Slettet)

nå ok nu har jeg forstået formlen . det er s¨dan her

(0,021 L)·(0,10 mol/L) / 0,025 = 0,084 M

synes ikke jeg har set den her formel Vb·cb = Vs·cs  , nb = ns

står v for volume og c for koncentration

hvad med lille b  og c  og s hvad står de for


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2009 af JonasE (Slettet)

De viser bare at det er syrens koncentration og basens koncentration. b=base og s=syre


Skriv et svar til: formel ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.