Kemi

formel hvilken

23. september 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opgave at

a 2.000 ml sample of an aqueous solution of sodium hydroxide requires 1.997 ml of 0,0246 M H2SO4 (aq) for its neutralisation

a.  what is the molarity of the sodium hydroxide ( mener de finde molarmassen g/mol)

b what is the concentration in g/L

V = 2.000 ml / L = 2 L

V = 0,001997 L

c = 0,0246

M = H2SO4 = 98,079 g/mol

skal jeg bruge denne formel

m = c * V * M


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2009 af mathon

                                                      2NaOH  +  H2SO4  →  Na2SO4  +  2H2O
ækvivalente stofmængder i mol:            2              1

2·nb = ns

2·Vb·cb = Vs·cs

2·(0,002 L)·cb = (0,001997 L)·(0,0246 mol/L) = 4,91262·10-5 mol

cb = ½·(4,91262·10-5 mol)/·(0,002 L)


Svar #2
23. september 2009 af msn88 (Slettet)

hvordan ved du det er 2NaOh , der står jo ik noget om natrium eller betyder det sodium natrium ?


Svar #3
23. september 2009 af msn88 (Slettet)

ok men uden 0,5 gav det 0,02431

men med 0,5 giver det 0.01228

hvilken af dem er rigtig

lige en ting mere når der står, 2.000 ml skal man så ikke dvider med 1000, så det bliver til L.  så giver det jo 2 L   


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2009 af mathon

korrektion:

nb = 2·ns

Vb·cb = 2·Vs·cs

(0,002 L)·cb = 2·(0,001997 L)·(0,0246 mol/L) = 9,82524·10-5 mol

cb = (9,82524·10-5 mol)/(0,002 L) = 0,049126 M


Svar #5
25. september 2009 af msn88 (Slettet)

nå så du havde lavet formlen forkert , når du siger korrektion


Svar #6
25. september 2009 af msn88 (Slettet)

hedder det så ikke i stedet for

0,049126 g/ mol da min spørgesmål siger hvad koncentrationen er i g/ L


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2009 af mathon

molarity = molaritet
som efterfølgende omregnes til g/mol
 


Svar #8
25. september 2009 af msn88 (Slettet)

lige spørge gælde de samme formel og metode når der står

standardization of HCL with a 0,1016 M NaOH solution gave the following results

20.00 ml HCL with 19.68 ml NaOH

20.00 ml HCL with 19.66 ml NaOH

20.00 ml HCL with 19.71 ml NaOH

calculate the concentration of the HCL solution in mol/ L


Skriv et svar til: formel hvilken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.