Matematik

HASTER HJÆLPP

24. september 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle sammen.

Har en matematik opgave, som jeg har brug for hjælp til. Håber en af jer kan hjælpe mig. Tak :)

Opg. 1

En funktion f er bestemt ved f(x) = x * (k - x) , hvor k er et positivt tal. Grafen for f afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse en punktmængde M, der har et areal.

a) Skitser for k = 10 området M, og bestem arealet af M

b) Bestem tallet k, når det oplyses, at arealet af M er 100


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 udfra forskriften for f kan du se at denne beskriver en sur parabel med nulpunkter 0 og k>0, således er arealet M beskrevet ved ∫0k f(x)dx ... hvoraf a og b let løses ;-)
 


Svar #2
25. september 2009 af Jone (Slettet)

Tak for svaret. Men hvordan kan du se at vi har med en sur parabel at gøre? Og hvordan har du fået de to nulpunkter ud af det? Dvs. vores k i det tilfælde er b. Og 0 = a ? Men når jeg umiddelbart kigger på funktionen kan jeg ikke se k som værende den anden nulpunkt. Kan du forklare mig det? Tak :)


Svar #3
25. september 2009 af Jone (Slettet)

Og en anden ting. Der står skitser for k= 10 området M. Dvs efter jeg har fundet arealet skal jeg tegne grafen for f?

Og kan du finde ud af b'eren?


Svar #4
25. september 2009 af Jone (Slettet)

Jeg kan faktisk slet ikke finde ud af at bestemme arealet af M. For jeg har kun en funktion uden tal at arbejde med. Jeg kan ikke se hvordan jeg skal beregne arealet af M. Kan du ikke forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=737604


Skriv et svar til: HASTER HJÆLPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.