Matematik

Kan du komme med et hint?

27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

Jeg har været "uvenner" med den opgave i et stykke tid.

Opgaven lyder:

Du skal besteme vinklerne for trekanten ABC, når A(5,8), B(8,13) og C(12,8)...

Jeg har tegnet punkterne ind i et koordinatsystem.. Er der nogen der kan komme med et hint!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af Isomorphician

Hint: Find længderne og brug cosinusrelationerne.


Svar #2
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

hvordan finder jeg længderne?


Svar #3
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

skal jeg evt. måle længderne med en liniel ud fra punkterne A B OG C?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af Isomorphician

Nej. Brug Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2009 af mathon

...hvordan finder man længden af en vektor?


Svar #6
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

Jeg bliver forvirret? Hvordan skal jeg gribe opgaven an? Vil I/Du vise mig hvordan jeg kan komme i gang ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2009 af Isomorphician

|AB| = √((8-5)2 + (13-8)2) = √34

|BC| = √((12-8)2 + (8-13)2) = √41

|AC| = √((12-5)2 + (8-8)2) = 7


Svar #8
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

jeg fatter intet lige nu! hvad er det du har fundet nu? det er vel ikke vinklerne!?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2009 af Isomorphician

Det er længderne af siderne.


Svar #10
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

Okey, det jeg opfatter er at jeg nu kan finde siderne ved hjælp af pythgoras sætningen!.. vil du evt. vise hvilke formel du bruger for at finde siderne?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2009 af Isomorphician

Hvis du tegner linjen mellem A og B i koordinatsystemet vil du se at linjen mellem A og B er hypotenusen i den retvinklede trekant der er konstrueret, hvor forskellen i koordinaterne udgør længderne af kateterne.

Forskel i førstekoordinat = katete1: 8 - 5 = 3

Forskel i andenkoordinat = katete2: 13 - 8 = 5

Kateterne i den retvinklede trekant har dermed kateterne 3 og 5.

Fra Pythagoras ved du at:

(katete1)2 + (katete2)2 = (hypetnuse)2

og dermed at:

hypotenuse = √((katete1)2 + (katete2)2) = √((8-5)2 + (13-8)2), som der står i #7.


Svar #12
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

det bliver ikke til en retvinklede trekant!


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. september 2009 af Isomorphician

Nej ikke trekant ABC, men hvis du kigger i dit koordinatsystem, så er det opbygget af en x-akse og en y-akse der står vinkelret på hinanden. Hvis du bevæger dig fra A til B går du 3 hen ad x-aksen og 5 op ad y-aksen. Der har du så en retvinklet trekant med kateterne 3 og 5, hvoraf du kan finde længden af AB som er hypotenusen i denne trekant.


Svar #14
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

JA DET KAN JEG GODT SE:D


Svar #15
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

Nu bruger jeg cosinusrealtionerne til at finde vinklerne ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. september 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #17
27. september 2009 af miiiiiaaaaa (Slettet)

tak skal du have


Skriv et svar til: Kan du komme med et hint?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.