Kemi

formel

27. september 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opgave at

the purity of FeSO4 is determined by titration with cerium  (IV) sulfate

Fe 2+ + Ce4+ --> fe3+  + Ce3+

0,3134 g sample is dissolved and diluted to 50.00 mL in a volumetric flask 5.000 mL is titrated by 3,968 mL 0,0497 M cerium (IV) sulfate

calculate the purity in W/W%

jeg har

0,3134 g  = d

0,500 L = v

0,003968L = v

0,0497 M = c

formlen jeg skal bruge sener er

W/W (purity) mass of FeSO4 / total mass of samle * 100 =

men hvilken formel skal jeg bruge imens, til jeg kommer til denne formel


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af mathon

                               2FeSO4  +  2Ce(SO4)2  →   Fe2(SO4)3 + Ce2(SO4)3
mængdeforhold:           1                   1
 

M(FeSO4) = 151,91 g/mol)

n(FeSO4) = m/M = (0,3134 g)/(151,91 g/mol) = 0,002063064 mol

c(FeSO4) = (2,063064 mmol)/(50 mL) = 0,041261 mmol/mL = 0,041261 M

                                            ren FeSO4              Ce(SO4)      
stofmængde i mmol:              0,19721                  0,19721
                                         

m(ren FeSO4) = (0,19721 mmol)·(151,91 mg/mmol) = 29,9581 mg
ud af (5 mL)·(0,041261 mmol/mL)·(151,91 mg/mmol) = 31,3398 mg

rent/urent = 29,9581/31,3398 = 0,9559

renhedsprocent ≈ 95,6%
 


Svar #2
28. september 2009 af msn88 (Slettet)

hvor kommer den tal fra FeSO4 0,19721

er det så nu jeg skal bruge denne formel

W/W (purity) mass of FeSO4 ' 100 / total mass of samle =


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af mathon

stofmængden af 3,968 mL 0,0497 M cerium (IV) sulfate

n = (3,968 mL)·(0,0497 mmol/mL) = 0,19721 mmol


Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.