Matematik

2 ligninger 2 ubekendte

28. september 2009 af andersenxD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en matematik aflevering for til i morgen men jeg sidder lidt fast.

Opgaven jeg skal løse er:

6x-4y=10   ^   -3x+2y+5=0

Det jeg har lavet indtil videre:

6x-4y=10   ^    -3x+2y+5=0

2y=3x-5     ^   3x=2y+5

3x=3x-5+5

Derved bliver det 0=0. Hvad gør jeg så for at komme videre? Jeg kan ikke bare bruge resultatet jeg skal også have forklaringen.

Tak (:

- Det er ikke det sværeste spørgsmål så håber der hurtigt kommer svar :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af peter lind

Det betyder at der er uendelig mange løsninger. Hvis du deler den første ligning med -3 får du den anden ligning så løsningsmængden er de punkter på en ret linie, der opfylde den givne ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2009 af MN-P (Slettet)

De to ligninger er identiske hvilket betyder ar x kan være alle tal og y kan så beregnes ud fra det valgte x

(x,y)=(x;1,5*x-2,5)


Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.