Matematik

Simpelt og nemt differantial spg.

29. september 2009 af erduenfisk (Slettet)

Godaften.

Jeg sidder her med en opgave der driller mig

Jeg skal differentiere f(x)=1,5-3e^-x

Jeg ved at f(x) = 1,5 => f'(x)=0, altså at hvis man bare differentierer ledet 1,5 skal det give 0...

Men hvilken formel siger/beviser det????? Kan ikke finde det i min formelsamling.

Plz hjælp.

Anne


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

Det er da så trivielt, at du ikke behøver at argumentere for det.

(Men jeg vil næsten tro at det står i din formelsamling som en af de første regler om differentiering).


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2009 af peter lind

Det lyder usandsynligt at det ikke står i formelsamlingen eller i din bog. Hvis f(x) = k en konstant har du (f(x+h)-f(x))/h =(k-k)/h = 0 -> 0 for h ->0


Svar #3
29. september 2009 af erduenfisk (Slettet)

Nå, så det mener du.

men lige umiddelbart kan jeg ikke finde det i mine formler, men måske er  jeg også bare for træt?

jeg ville sådan set bare have brugt den regel med a^x => a^x*ln(a)

så at 1,5^1 --> 1,5^1*ln(1,5) .. men det giver ikke 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2009 af MatLars (Slettet)

Den regel kan du ikke bruge, den omhandler ^x, ikke ^1.


Svar #5
29. september 2009 af erduenfisk (Slettet)

okay.

tak for hjælpe


Skriv et svar til: Simpelt og nemt differantial spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.