Matematik

Noget med jordskælv

03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Haii - plz hjælp mig. denne opgave giver bare ingen mening i mit lille hovede:

styrkel af et jorskælv = R. sammenhængen mellem den engeri E joule, der frigives ved et jskælv, og Eichtertallet R er tilnærmelsesvist givet ved E=10-1,2 * 251,2R.

to jordsælv hvor R er 6,4 og 6,2. Hvor meget energi blev der frigjort ved det størte af de to ?

skal man bare sætte tallene ind på R s plads??

spørsmål 2 er  hvor mange gange kraftigere var det første jordskælv end det sidste?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Ja du skal sætte tallene ind på R's plads.

for R = 6.4       E = 10-1.2 * 251.26.4 = 1.445858074*1014

for R = 6.2       E = 10-1,2 * 251.26.2 = 4.787642763*1013

Det største er ved R = 6.4

Så tager du den første den første divideret med (den første - den anden)

1.445858074*1014 / (1.445858074*1014-4.787642763*1013) = 1.495054645

 Dvs. det første jordskælv er altså 1.5 gang større.


Svar #2
03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet)

Tusinde tak - du har reddet min dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Du skal bare se på det som en helt almindelig funktion hvor de har anvendt andre symboler,

Funktionen kunne lige så godt hedde f(x) = 10-1.2 * 251.2x eller y = 10-1.2 * 251.2x

Hvor man så skal finde f(x) eller y til x-værdierne 6.4 og 6.2.

Det kan godt forvirre. Spørg endelig hvis du får flere problemer.


Svar #4
03. oktober 2009 af Tandfeen10 (Slettet)

Ja okey - det kan man oss . Tusinde tak . Og skal jeg nok ,.


Skriv et svar til: Noget med jordskælv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.