Fysik

kinetisk energi spørgsmål

04. oktober 2009 af leakildgaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

spørgsmålet lyder således:

en sten løsner sig ved toppen af en stejl klippe og falder frit til en vej ved klippens fod. stenen vejer 320 g, og klippens højde er 150 m

-beregn den kinetiske energi, når stenen er nået halvvejs ned til vejen.

-find den potentielle og den kinetiske energi, når stenen er lige over vejbanen. (hvad er lige over? - 1 m, 1 cm  hvad)

-find stenens hastighed lige før den rammer vejen...??!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lige over vejbanen er i højden 0m over vejen.

Du skal kigge på energibevarelse til hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2009 af Teeky (Slettet)

Lad os da bare sige, at:

Ekin = 1/2*m*v^2
Epot = m*g*h
Emek = Ekin + Epot

Den kinetiske energi halvvejs må jo være når højden er 75 m.

Og når den er i højden 0 m FØR den rammer vejen vil al den potentielle energi være omdannet til kinetisk energi, hvilket kan give dig hastigheden for stenen.

Resten får du selv lov til at regne :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2009 af mathon

Emek = ½·m·v2 + m·g·h = ½·m·V2 + m·g·0 = ½·m·02 + m·g·H

Emek = m·g·H = (0,320 kg)·(9,82 m/s2)·(150 m) = 471,36 (kg·m·s-2)·m = 471,36 Nm = 471,36 J

...........

halv højde:
Emek = Ekin + m·g·(½·H)

Ekin = Emek - m·g·(½·H) = Emek - ½(m·g·H) = Emek - ½·Emek = ½·Emek = ½·(471,36 J) = 235,68 J

...........

umiddelbart før sammenstødet med vejen:

Ekin = Emek = ½·m·V2 = m·g·H 
hvoraf

V2 = 2·g·H
V = [2·g·H]0,5 = [2·(9,82 m/s2)·(150 m)]0,5 = 54,2771 m/s = 195,397 km/h
 


Skriv et svar til: kinetisk energi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.