Kemi

formel

04. oktober 2009 af msn88 (Slettet)

hej

der ståri min opgave at ,

standardization of KMnO4 ( potassium permanganate ) with a primary standard sodium oxalate

2MnO4 ¨¨ + 5(COO-)2 + 16H+ ---> 2Mn2+ + 10CO2 + 8 H2O

0,1273 g sodium oxalte consumes 19,01 mL KMnO4

calculate the concentration of the KMnO4 solution in mol/L

jeg har

0,1273 g = m

19,01 mL = 0,1901 V

KMnO4 = 158,0325 mol/L

0,1273 g / 158,0325 mol / L = 0,000805531

0,805530508 / 0,1901 = 4,23740 mol / L

er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af mathon

                                                  2MnO4-  +  5C2O42-  +  16H+   →    2Mn2+  +  10CO2  +  8H2O
ækvivalente stofmængder i mol:        2               5
eller                                                   0,4              1                 

M(Na2C2O4) = 134,004 g/mol
n(Na2C2O4) = (0,1273 g)/(134,004 g/mol) = 0,00095 mol
 

titermængder:
                       KMnO4                      Na2C2O4   
                   (0,01901 L)·c                 0,00095 mol  
                              
hvoraf
                   
(0,01901 L)·c  = 0,4·0,00095 mol

c = (0,4·0,00095 mol)/(0,01901 L) = 0,019989 M ≈ 0,02 M

                      


Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.