Matematik
En opgave
18. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgave:
1: omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2
hilsen Søren
1: omskriv 25x^2+10x+1 til formen (ax+b)^2
hilsen Søren
Svar #2
18. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hejsa
Hvis du skal omskrive til formlen (ax²+b), vil jeg mene at det giver
(5x+1)²
Du kan regne efter
(5x+1)(5x+1) =
25x²+5x+5x+1 =
25x²+10x+1
Håber det var OK
Hvis du skal omskrive til formlen (ax²+b), vil jeg mene at det giver
(5x+1)²
Du kan regne efter
(5x+1)(5x+1) =
25x²+5x+5x+1 =
25x²+10x+1
Håber det var OK
Svar #3
19. maj 2003 af Rune G. (Slettet)
Lidt mere generelt kan du jo se at:
(ax+b)^2 = (ax+b)*(ax+b) =
a^2*x^2 + 2abx + b^2
Du har ligningen 25x^2 + 10x + 1.
Herved ses at b^2=1 hvilket giver b=1.
som anden led har du 10x, dvs.
2abx=10x, vi indsætter b=1 og får:
2ax=10x => a = 5.
Resultatet bliver da (som Sandra indikerede) (5x+1)^2.
(ax+b)^2 = (ax+b)*(ax+b) =
a^2*x^2 + 2abx + b^2
Du har ligningen 25x^2 + 10x + 1.
Herved ses at b^2=1 hvilket giver b=1.
som anden led har du 10x, dvs.
2abx=10x, vi indsætter b=1 og får:
2ax=10x => a = 5.
Resultatet bliver da (som Sandra indikerede) (5x+1)^2.
Skriv et svar til: En opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
