Matematik

Problemer med en opgave i mat A

06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

opgave - I et koordinatsystem er en cirkel C1 bestemt ved ligningen

x^2 + y^2 - 22x + 4y + 61 = 0

1) bestem radius og koordinatsættet til centrum for C1.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2009 af ndm2300 (Slettet)

Du har lov til at flytte rundt på ledene, således at den ser sådan her ud:

x^2-22x+y^2+4y=-64

herefter kan du sætte x og y uden for parantes:

x(x-22)+y(y+4)=-64

herefter kan du aflæse koordinatsættet til centrum som er (-22, 4) og radius=-64

Jeg faktisk meget usikker på om jeg har gjort det rigtigt men det er noget i den still.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2009 af Isomorphician

Brug kvadratsætningerne til at omskrive til:

(x - c1)2 + (y - c2)2 = r2

Hvor c1 og c2 er hhv x- og y-koordinaten til centrum og r er radius.


Svar #3
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

jamen kender jo ik c1 og c2  eller ? ,s


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2009 af mathon

hjælpere kan konsultere
nedenstående
men se bort fra et af mig beklageligvis fejlagtigt anbragt link i #7

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=742564


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

(X-c1)2=x2-2*c1*x+c2

2*c1*x svarer til 22x i din ligning ovenfor, c1 må så svare til 11

når du omskriver til kvadratet på en toleddet størrelse skal du huske at lægge 121 (c1) til på begge sider for at få det 3. led med


Svar #6
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

jeg forstår det ik rigtig , ?


Svar #7
06. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

er koordinatsættet til c1 så 11 ? eller ,s ?


Skriv et svar til: Problemer med en opgave i mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.