Matematik

Vigtigt! - Regning med kugle (rumgeometri)

06. oktober 2009 af MortenVang8 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Jeg skal finde koordinaterne til et punkt P. Det vi ved er;

Kuglens ligning er (x+2)^2 + (y-2)^2 + (z+1)^2 = 9
Centrum er således C(-2, 2, -1) og radius er 3.

Der går en linje gennem et koordinatsystems begyndelsespunkt O og cirklens centrum C og linjen skærer således kuglen i O samt et andet punkt P. Nogle kloge hoveder der kan fortælle mig hvordan jeg finder koordinaterne (vektoren) til punktet P !!!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Det andet punkt må ligge på ocs forlængelse og lige så langt fra centrom som O

OC = CP Vektorer

OP=OC+CP=2*OC

OC=(-2,2,-1)

OP=(-4,4,-2)


Svar #2
06. oktober 2009 af MortenVang8 (Slettet)

Det er jo genialt... Simpelt og til at forstå jeg takker!


Skriv et svar til: Vigtigt! - Regning med kugle (rumgeometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.