Kemi

Beregn massen af den mængde...

07. oktober 2009 af miebabz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, håber der er nogle der kan hjælpe mig SÅ JEG FORSTÅR DET, fatter nemlig ingenting når vores lærer forklarer det - det er til en aflevering, og vi kommer ikke i skole mere før efter ferien :s

MEN opgaven lyder:

C2H5OH (l) + 3 O2 (g) -> 2 CO2 (g) + 3 H2O (g)

a) Beregn massen af den mængde vand, der kan dannes ved forbrænding ad 16,8 g ethanol (C2H5OH)

b) Beregn volumet af den mængde carbondioxid, der kan dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol ved temperaturen 280 grader C og trykket 1,00 bar.

/Mie


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2009 af mathon

n = m/M = (16,8 g)/(46,07 g/mol) = 0,364662 mol

                                                        C2H5OH (l) + 3O2 (g)  →  2CO2 (g) + 3H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                1                                2               3      
aktuelle stofmængder i mol:                0,364662                          x               y    

H2O:
y/(3 mol) = (0,364662 mol)/(1 mol)

y = 0,364662·(3 mol) = 1,09399 mol
m = n·M = (1,09399 mol)·(18,02 g/mol) = 19,7137 g

tilsvarende beregnes x

og volumenet af CO2'en beregnes ved brug af  idealgasligningen


Svar #2
07. oktober 2009 af miebabz (Slettet)

Hej

1000 tak for hjælpen, (:


Skriv et svar til: Beregn massen af den mængde...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.