Matematik

Punkt, p, løsning til ligningssystem

14. oktober 2009 af radiatorseng (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle,

Jeg har fået en opgave der lyder:

a) Vis at punktet P(5, -2, 11) er løsning til ligningssystemet:

x-y-z = -4

2x+y-z = -3

x+8y+2z = 11

b) Find en parameterfremstilling for alle løsninger til ligningssystemet.

c) Hvilken værdi af parameteren svarer til P.

Jeg kan ikke løse A. Jeg havde egentlig bare troet at jeg kunne isolere de forskellige (x, y, z) og indsætte i de andre ligninger, men jeg får ikke det rigtige resultat....

Nogen der evt. kan hjælpe???

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2009 af Snick (Slettet)

a) Indsæt det givne punkt i formlen og se om det er rigtigt.

ex: P(5,-2,11)

x-y-z=-4 => 5-(-2)-11=-4 <=> -4 = -4


Svar #2
14. oktober 2009 af radiatorseng (Slettet)

Ihhh, det gjorde jeg faktisk føst... Men er det nok??? Det virker næsten for nemt!!!

Men TUSIND TAK!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2009 af Snick (Slettet)

Intet problem. De fleste opgaver fremstår ofte som værende komplicerede, men har ofte helt simple løsninger. Så ja det er nok.


Svar #4
14. oktober 2009 af radiatorseng (Slettet)

Har du mod på at forklarer mig b og c også???

På forhånd tak!!!


Svar #5
14. oktober 2009 af radiatorseng (Slettet)

Slet ikke nogen der kan hjælpe????

På forhånd tak!!!


Skriv et svar til: Punkt, p, løsning til ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.