Matematik

beregn, så trekantenten har det størst mulige areal

16. oktober 2009 af jeuer574 (Slettet)

Hej allesammen

Jeg har en matematik opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse:

Beregn den eksakte værdi af tallet t, for hvilket arealet af A(t) = 10t2/(t3+1) , t > 0 , bliver størst muligt.

nogen som kan give mig et skub, eller forklare hvordan jeg skal løse denne opgave ? mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

Løs A'(t) = 0


Svar #2
16. oktober 2009 af jeuer574 (Slettet)

hvad betyder A'(t) ? er det, det samme som A(t), for hvis det er så giver det 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

A'(t) betyder differentialet af A(t). Hvis du ikke har lært om der endnu, skal du bruge din grafregner, og huske at indstille den på exact.


Svar #4
16. oktober 2009 af jeuer574 (Slettet)

jeg har ikke lært det endnu ...

hvordan gør jeg det på min grafregner ? finder jeg maximumstedet for grafen, hvor x er positiv ? x=t


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2009 af kieslich (Slettet)

ja,


Skriv et svar til: beregn, så trekantenten har det størst mulige areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.