Matematik

vektorer i plan

17. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To vektorer i plan er givet ved at vektor a = t-1 over t+1 og vektor b = 1 over t+1

Bestem de værdier af t for hvilke vektor a er ortogonal på vektor b.

Ortogonal så skal de jo være vinkelet på hinanden....

dvs at det. af vektor a, vektor b skal give 0.

Skal jeg så gange over kors?

altså sige (t-1 *1)+(t+1 * t+1)

Her får jeg så en andengrads ligning som jeg så kan finde to mulige t værdier på

eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Ja du skal sætte udtrygget lig med 0 og løse ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

#0

"dvs at det. af vektor a, vektor b skal give 0"

Nej
dvs
at skalarproduktet
                                a · b = 0


Skriv et svar til: vektorer i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.