Matematik

minimum for f og værdimængden?!:S

18. oktober 2009 af Fremder (Slettet)


Hvis en funktion antager en mindste værdi, kaldes denne værdi for funktionens minimum. I dette tilfælde er det nemt at finde minimum ved at kigge på grafen og sildebenet. Men det kan lade sig gøre at beregne minimum uden at bruge sildebenet:

c) Udnyt kendskabet til nulpunkterne for f(x) = 2x^2 - 8x til at beregne minimum for f.

d) Angiv værdimængden for f.

JEG ER LOST! ;S håber der er nogen der vil kom med en formel eller en forklaring :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af Duffy

Nulpunkterne for f(x) = 2x^2 - 8x er de x'er hvor

f(x) = 0

dvs 2x^2 - 8x = 0

dividér denne ligning igennem med 2, og du får

x^2 - 4x = 0

x (x - 4) = 0

heraf kan du let aflæse nulpunkterne.

Udnyt nu at grafen er en parabel og har en symmetri-linie...


Skriv et svar til: minimum for f og værdimængden?!:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.