Fysik

Jorden og planeterne

20. oktober 2009 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Solens masse er 1,989 · 1030 kg = 1989000 · 1024. Forholdet mellem solens masse og jordens masse er:

1989000 · 1024 kg /  5,976 · 1024 = 332831

Det betyder, at hvis jordens masse var 1 gram, ville solens masse være omkring 333 kg.

OPGAVE:

Bestem for alle planeterne forholdet mellem mellem masse af den pågældende planet og jordens masse.
Angiv planeternes masser, hvis jordens masse antages at være 1g.

Fakta: (massen angivet i kg
Merkur: 0,330 · 1024
Venus: 4,87 · 1024
osv.

Jeg forstår ikke hvordan man skal løse opgaven. har prøvet således, men synes det virker meget forkert?:

Merkur: 5,976 · 1024kg / 0,330 · 1024kg = 18,11 = 0,02 kg.

Håber der er en der kan hjælpe mig!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Hvis du har skrevet opgaven rigtig af skal du finde forholdet mellem planeternes masse og  jordens masse. altså for Merkur 0,330 · 1024/5,976 · 1024.
Det er bestemt ikke rigtigt at 18,11 = 0,02 kg


Svar #2
20. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

nej det giver bare 18,11g ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

Nej 18,11 er et rent tal. Det er hverken noget med gram, ton eller ampere.


Svar #4
21. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

skal der ikke være en enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2009 af peter lind

Nej. Du dividerer en masse i kg med en masse i kg. Så går enheden ud.


Svar #6
21. oktober 2009 af Incredibly (Slettet)

yes yes, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Jorden og planeterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.