Matematik

Lille spørgsmål om funktion...

20. oktober 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave.

"Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x)=lnx/x"

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af Melinka (Slettet)

differentiere funktion og du har en ligning for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af mathon

f '(x) = [x·x-1 - 1·ln(x)]/x2 = (1-ln(x))x2

tangentligning i (xo,f(xo)):

y = ((1-ln(xo))xo2)·(x-xo) + ln(xo)xo


Skriv et svar til: Lille spørgsmål om funktion...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.