Matematik

andengradsligning samt faktorisering

20. oktober 2009 af morten1092 (Slettet)

find andengrafspol. to rødder: f(x)=x^2-x-2 samt faktorisér det.

Håber på hjælp tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Løs ligningen x2-x-2=0 først, så ved du også, hvordan den kan skrives op som et produkt af to faktorer,


Svar #2
20. oktober 2009 af morten1092 (Slettet)

Helt enig!

Så jeg får: (-1)^2-(4*1*(-2)   altså deskriminanten er 9.

X1= 2
X2=-1

Faktorisering:
(x-2)*(x-(-1))

Mit spørgsmål er så:

Hvad hvis det er tilfældet at det fx er 2x^2 skal 2 så sættes uden for parentes eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af mathon

Ja
i faktoriseringen

f(x) = a(x-rod1)(x-rod2)


Svar #4
20. oktober 2009 af morten1092 (Slettet)

Hvad ville dette andengrads polynomium så blive faktoriseret til:

4x^2-16x+16 (faktorisér) 
Diskriminanten er 0 og den eneste løsning er -2.
 

Hvad vil den så se ud?


Skriv et svar til: andengradsligning samt faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.