Matematik

Proportionale, omvendt proportionale og linære sammenhænge - hjælp, tak :-)

22. oktober 2009 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven går ud på, at jeg skal bestemme en ligning ud fra disse oplysninger.

Der går gennem punktet (5, −12) og er parallel med grafen for den proportio-
nale sammenhæng med proportionalitetsfaktoren −2.
 

Den næste, hvor jeg er gået i stå, om handler variable

Definer nogle “passende” variable p og t, og opstil for hvert telefonselskab en
ligning der beskriver sammenhængen mellem dem.

Her skal man vise, at p (penge) er afhængige af t (tiden) - også her er jeg lidt på vildspor.

Jeg er fuldstændig blank, så noget vejledning ville være påskønnet! :) Det skal afleveres i morgen, så jeg håber, at folk kan hjælpe mig! :D

Vedhæftet fil: Aflevering4[1].pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af mathon

Der går gennem punktet (5, −12) og er parallel med grafen for den proportio-
nale sammenhæng med proportionalitetsfaktoren −2.

grafen for den proportionale sammenhæng med proportionalitetsfaktoren −2.
er
y = -2x

parallel med
vil sige med samme hældningskoefficient
altså -2

opsummeret:
du søger ligningen for linjen gennem (5, −12) med hældningskoefficient -2
dvs

y = -2x + b  og  b = -12 + 2·5 = -2

y = -2x - 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af mathon

nedenstående har kun gyldighed, når abonnementet er under én måned:

Moshi-Moshi:
                      p(t) = 0,80·t + 149

$Snik-$Snak:                                                   når for begge
                      p(t) = 1,20·t + 99                       p er prisen i kr og t er tiden i minutter


Svar #3
22. oktober 2009 af Tyrael (Slettet)

Tak, skal du have! :D

Nu forstår jeg det! :D


Svar #4
22. oktober 2009 af Tyrael (Slettet)

Jeg har problemer (igen), så jeg håber, at I kan hjælpe mig. :)

To linjer l og m skærer hinanden i punktet (6, 21). Linjen l er parallel med linjen y = 4x-13. Linjem m skærer x-aksen i værdien x = -0,5625.

Bestem en ligning for linjen l.

Bestem en ligning for linjen l.
 

Jeg kender hældningskoefficienten 4, og jeg har x og y, og så skal jeg bare bestemme ligningen ved at beregne b, ikke sandt? Hvis jeg har ret, så må I gerne lige hjælpe mig, hvis jeg ikke har ret må I også gerne hjælpe. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2009 af mathon

l:                y-21 = 4(x-6)
                  y = 4x - 3
 

m:              x/m + y/n = 1     er akseskæringsformlen

                   x/(-0,5625) + (y/n) = 1   samt   6/(-0,5625) + (21/n) = 1 ⇔ n = 1,8

                   -(x/0,5625 + (y/1,8) = 1    multiplicer med 1,8
                    y = 3,2x + 1,8
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2009 af mathon

i detaljer
se


Svar #7
26. oktober 2009 af Tyrael (Slettet)

Tak, skal du have! :D


Skriv et svar til: Proportionale, omvendt proportionale og linære sammenhænge - hjælp, tak :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.