Matematik

Igen igen... Pinligt!

22. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg vil gerne vide hvordan man gør det og gerne på forhånd tak:) Er ikke god til matematik, og forstår ikke helt logikken i at regne det ud, dog mit y-fag... Mest fordi vi ikke for så meget af vide om hvordan man gør, sætter jeg ind her:(

Håber du/i kan hjælpe mig)

reducéringer:

4a+5b-7b =____

9a-(5b-5a) =____

3(6a+3b)-10 =____

Lidt blandet:

omskriv 30% til brøk_____

omskriv 2/5 til decimaltal___

omskriv 0,40 til brøk___


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2009 af *flise* (Slettet)

tænk på at a er en slags og b er en anden slags. man kan dermed regne med de slags der hører sammen.

1) 4a + 5 b - 7 b = (4a) + (5b-7b)  = (4a) + (-2b) = 4a - 2b

Prøv at regn sådan, kald f.eks. a for æbler og b for bananer. Lidt fjollet, ved jeg godt.

% = 1/100, og du for brug for at forlænge og forkorte i brøkerne:

30% = 30 * 1/100 = 30/100 = 3/10

2/5 = 4/10 = 40/100 = 40 % = 0,40

0g dermed er den sidste færdig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2009 af savin (Slettet)

 Jeg kan i hvertfald starte med at hjælpe med det nederste.

omskriv 30% til brøk: når du skal omskrive noget fra procent til brøk, gøres det sådan: 30/100. Og dermed kan du reducere det længere ned, da 30 og 100 er tal der går op i 2. dvs. 15/50. 

Omskriv 2/5 til decimal: 0,4 fordi at du kan forlænge nævneren og tælleren: 4/10 (Du kan så forlænge den mere) 

omskriv 0,40 til brøk: Resultatet af den, er 2/5 . Det er faktisk nærmest samme forklaring. Jeg tror godt at du kan se dig ud af det. det er omvendt af den ovenover. 

Håber at du kunne bruge min hjælp :)


Svar #3
22. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Okay tak for den hjælp i g´har givet mig, jeg er jer taknemlig. Har forstået det med procenterne og brøkerne tak:)


Svar #4
22. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Men forstår ikke hvordan jeg regner den her ud: 3(6a + 3b) - 10a =___

jeg forstår nemlig ikke hvad jeg skal gøre, med det der tre tal?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

Du skal gange 3 ind i parentesen:

3*6a + 3*3b - 10 = ... Facit må du selv udregne ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

* sorry, mente selvfølgelig 10a !


Svar #7
22. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

Jeg takker for din hjælp:) Tak:) gør ikke noget du skrev forkert, det gjorde jeg også selv.. hehe


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2013 af Davidtran98 (Slettet)

3(6a - 3b) - 10a
så ganger man 3 inde i parentesen
18a - 9b - 10a 
Er facit så = 8a+9b? 


Skriv et svar til: Igen igen... Pinligt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.