Matematik

Beviser: vektor længde mv.

25. oktober 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hejsa, jeg vil bare gerne bede om lidt hjælp til, hvordan jeg egentligt skal bevise længden af en vektor: længden af vektor a = kvad(a1^2 + a2^2 + a3^2)

samt denne sætning:

(t vektora) prik vektor b = vektor a prik (t vektor b) = t(vektor a prik vektor b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

ad 1)

Brug pythagoras' læresætning. Hvis du lyster, bevis evt. den.

ad 2)

Prøv at kig på definitionen af skalarproduktet, hvordan det udregnes mv. Så er det nemt at argumentere for at multiplikation af skalarproduktet med en skalar er kommutiv og associativ. Anvend evt. at vektorer generelt kommuterer og er associative (og evt. distributive).


Skriv et svar til: Beviser: vektor længde mv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.