Matematik

Differentier 4x2 + 9x-3

25. oktober 2009 af statter_2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. jeg har fået en funktion f(x)= 4x2 + 9x -3

Ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an..

K * nxn-1

så vil den se således  ud:

4* 2x + 9 * (-3)

x1 går vel væk fordi man siger n-1

Men ved ikke helt hvad jeg skal gøre herfra.

Δf = f(x0+h)- f(x0) ved ikke om jeg skal sætte den ind i den her formel..

Håber der er nogen der kan hjælpe...:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

( 4x2 + 9x -3)' = (4x2)' + (9x)' -(3)'


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2009 af mathon

f(x) = 4x2 + 9x1 - 3x0

f '(x) = 4·2·x2-1 + 9·1·x1-1 - 3·0·x0-1 = 8x1 + 9·x0 - 0 = 8x + 9·1 = 8x + 9


Svar #3
25. oktober 2009 af statter_2 (Slettet)

Mange tusinde tak svar#2


Skriv et svar til: Differentier 4x2 + 9x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.