Matematik

Vinkelhalveringslinjen - hvad kan den bruges til?!

27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej..

Sidder med en matematik aflevering, som jeg ikke forstår specielt meget af ..

I en trekant ABC er ∠C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen v_A=4.

Tegn en model af situationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC

Lyder opgaven .. nu er mit spørgsmål så, hvad skal jeg starte med at gøre?!


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2009 af peter lind

Du skal starte med at lave en grov skitse af situationen.


Svar #2
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 Hmm, har jeg prøvet.. synes ikke rigtig jeg kan se, hvad jeg så skal gøre?


Brugbart svar (3)

Svar #3
27. oktober 2009 af peter lind

Se på den trekant der dannes af siden b og vinkelhalveringslinien. Det er en retvinklet trekant, hvor du kender de 2 sider. Brug dette til at finde det halve af vinkel A.


Svar #4
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 ååh. mange tak :)


Svar #5
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 Men jeg skal lige være sikker - vinkelhalveringslinjen, rammer den på midten af b?


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. oktober 2009 af peter lind

Efter hvad du skriver i opgaven er det vinkelhalveringslinien fra A, og så rammer den slet ikke a men b


Svar #7
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 My mistake - jeg mente a


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. oktober 2009 af peter lind

Den rammer ikke midt på a.


Svar #9
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 Det bliver en helt vildt lang trekant, jeg får VA til 43 grader, dvs A er 86 grader .. er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. oktober 2009 af peter lind

Jeg får lidt mindre, cos(A/2) = 0,75


Svar #11
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår, hvordan du regner det ud? 


Brugbart svar (3)

Svar #12
27. oktober 2009 af peter lind

Kald fodpunktet for vinkelhalveringslinien for  D. Se på trekant ACD. C er ret og AC er 3, hypotenusen er AD= 4.


Svar #13
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 Tak, nu forstår jeg det!


Svar #14
27. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 Nu er jeg også nået frem til

Cos(A) = 0,75

Dvs, at halvdelen af A er hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #15
28. oktober 2009 af peter lind

Det må du slå op på din lommeregner.


Svar #16
28. oktober 2009 af cwgoul (Slettet)

 Jeg har fundet ud af opgaven nu - tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinjen - hvad kan den bruges til?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.