Matematik

3. gradspolynomium?

28. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har fået spørgsmålet:

find forskriften for et 3. gradspolynomium med rødderne 4 og 6(og ikke flere) som i 0 antager værdien -7.

Der findes flere 3. gradspolynomier med samme oplysninger som overstående - jeg er blank. Er det fordi at 3. gradspolynomiet har en dobbeltrod? for så kan jeg godt se at der er to forskellige muligheder..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #2
28. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet)

kan det passe at det er et nulpolynomie? ellers så kan jeg stadig ikke finde ud af opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Isomorphician

Med 6 som dobbeltrod:

f(x) = a(x - 4)(x - 6)2

-7 = a(-4)(-6)2 <=>

-7/((-4)(-6)2) = a <=>

0,04861 = a


Svar #4
28. oktober 2009 af annarosenvang (Slettet)

jeg får det samme, men når du så sætter det ind i ligningen så fås kun -7, og derfor må det vel være et nulgradspolynomie?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2009 af Isomorphician

Vis dine udregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. oktober 2009 af jotrha (Slettet)

Anden mulighed med dobbeltrod i 4:

f(x)=(x-4)^2*(x-6)

skærer 2. aksen i -96

Krav: F(0)=-7

Heraf kvotitient a umiddelbart: a = 7/96, så dette kan løftes til skæring i -7


Skriv et svar til: 3. gradspolynomium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.