Fysik

En metalkasse ligger delvis i vand og olie (Tryk & Opdrift)

28. oktober 2009 af Peterholmeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kassen ligger halvt i vand og halvt i olie. På newtonmeteret måles der 490N, når den ligger stille. Dvs Ft=490N,
-> Ft=F(opdrift)

Jeg skal finde massen af kassen

Kassen er en lukket kube som måler 1m x 1m x 1m.
Jeg har vandets densitet, oliens densitet - kassen befinder sig 1 m under olieoverfladen, og ligger delvis halvt i olie og halvt i vand. Vandet ligger selvfølgelig under olien.

Jeg er lidt i tvivl om hvad man skal gøre, så lidt hjælp ville være dejligt. :)
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af jeya (Slettet)

da den ligger stille må tyngdekraften være lige med opdriften og formlen for tyngdekraften er F=m*a og a = 9,82 (tror jeg) også kan du regne massen ud.


Svar #2
28. oktober 2009 af Peterholmeren (Slettet)

Tror sgu ikke at den er så simpel, ellers ville det være dybt latterligt med alt den overflødige tekst så :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

På newtonmeteret måles der 490N

Hvordan er dette målt. Jeg troede kassen flød, men så burde newtonmeteret vise 0N

Skriv hele den oprindelige opgavetekst her. Suppler gerne med en tegning.

Opdrift=1/2 m3vand+1/2 m3olie


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Opdrift=1/2 m3*ρvand+1/2 m3*ρolie

Jeg har da glemt at gange med g. Der skal stå

Opdrift=1/2 m3*ρvand*g+1/2 m3*ρolie*g

Jeg spekulerer stadig på hvor de 490N kommer fra


Svar #5
31. oktober 2009 af Peterholmeren (Slettet)

Kassen den flyder ikke, den holdes oppe af en helikopter, hvor der måles 490N. Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Så skal du bare lægge 490 til opdriften og sætte det lig tyngden af kassen som er m*g

derefter finder du m af ligningen


Svar #7
01. november 2009 af Peterholmeren (Slettet)

Okay super tak :)


Skriv et svar til: En metalkasse ligger delvis i vand og olie (Tryk & Opdrift)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.