Matematik

Kan ikke huske bevis

28. oktober 2009 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. jeg har tidligere udledt beviset for at f(x) = ln(x) har differentialkvotienten f´(x) = 1/x

Dog er det meget lang tid siden, og kan SLET ikke huske hvorfor der gøres som der gør!!!

Måske nogle ville skrive nogle lette forklaringer til udregningerne i det vedlagte dokument?

Det ville virkelig betyde rigtig meget for mig med noget hjælp her..


Svar #1
28. oktober 2009 af Pthomas (Slettet)

...


Svar #2
28. oktober 2009 af Pthomas (Slettet)

Jeg prøver lige at uploade det rigtige dokument ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvilke trin er det du ikke forstår? Jeg satte mig og gennemgik et trin ad gangen, og jeg synes da, at det giver mening


Svar #4
29. oktober 2009 af Pthomas (Slettet)

Okay. Først og fremmest: Hvorfor er x = ey ensbetydende med ln(x) = y ?

Herefter er jeg også lidt i tvivl om hvad dx/dy betyder helt konkret?


 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay det første kommer vist af en definition. ln er den inverse funktion af e, med andre ord, sådan er det bare!

dx/dy betyder at man differentiere x med hensyn til y.


Svar #6
29. oktober 2009 af Pthomas (Slettet)

Okay.. Så tror jeg at jeg forstå ned til tredje linje!! Men i det sidste stykke er jeg helt væk..

Vil du ikke prøve meget pædagogisk (hvis du kan) at beskrive hvad der sker..? Synes ikke rigtig jeg kan gennemskue det..


Svar #7
29. oktober 2009 af Pthomas (Slettet)

... Altså hvor kommer 1 fra osv?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, jeg kan prøve.

Der står egentlig bare at:

dx/dy = dx/dy = 1/(dy/dx) Her har jeg bare vendt brøken om, det må man gerne, det er en brøkregneregegel. Nu ganger jeg med dy/dx på begge sider og får:

dx/dy*dy/dx=1

Kan du selv her fra?


Skriv et svar til: Kan ikke huske bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.