Matematik

Hvad er sammenhængen

29. oktober 2009 af Pthomas (Slettet)

Hej.. Hvordan kan det være at x = ey er ensbetydende med at y = ln(x) ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2009 af peter lind

Det er fordi eksponentialfunktionen er defineret så de er hinandens inverse


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er en definition:

Hvis a er positiv og a≠ 1 vil funktionen logax (som vi kalder logaritmen til x med basen a er den inverse af 1-1 funktionen (den entydige funktion) ax, så det gælder y=logax <=> x=ay, a>0 og a≠1

Så altså der er blot tale om en definition.


Skriv et svar til: Hvad er sammenhængen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.