Matematik

Sammensat funktion

01. november 2009 af Jone (Slettet)

Vi har to funktioner f(x)= (x+1)/(2-x)  og  g(x)= x2+3

Jeg skal finde g o f (x). Er det korrekt?

g o f (x) = g (f(x)) = g (x+1) / (2-x)

g(f(x))= ((x+1) / (2-x))2+3

= ( x2+12+2*1*x) / (22+x2-2*2*x) + 3

= (3x2+1) / (4-3x2) +3
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Nej g(f(x) ) = f(x)2+3 =  fortsæt selv.


Svar #2
01. november 2009 af Jone (Slettet)

Kan du forklare mig hvorfor det er sådan? For jeg kan simpelthen ikke se hvad er den indre funktion og hvad er den ydre selv om jeg kigger på formlerne og læser teorien.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af peter lind

Den funktion, der står først er den ydre funktion. I den ydre funktion skal du erstatte x med den indre funktion. Dette er sådan sammensat funktion er defineret.


Svar #4
01. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok så forstår jeg ikke hvordan jeg skal sætte (x)^2+3 i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af peter lind

Det skal du heller ikke. Du skal erstatte x med f(x) så du får f(x)3+3


Svar #6
01. november 2009 af Jone (Slettet)

Undskyld men jeg forstår det bare ikke. Du siger jeg skal erstatte x i f(x). I hvilke funktion erstattes x med f(x). Dvs min x er = (x+1)/(2-x) Så i virkeligheden står der f(x+1)/(2-x)2+3? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2009 af peter lind

Nej jeg siger ikke at du skal erstatte x i f(x) men x med f(x)


Svar #8
01. november 2009 af Jone (Slettet)

Ok Peter

Dvs. f(x)2+ 3 er resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2009 af peter lind

Nej Du skal er f(x) med funktionsudtrykket for f(x)


Svar #10
01. november 2009 af Jone (Slettet)

Sorry? Det forstod jeg ikke.. Hvad skal jeg?


Brugbart svar (2)

Svar #11
01. november 2009 af Dynin (Slettet)

#10 du skal erstatte f(x) med funktionsudtrykket for f(x) ...


Svar #12
02. november 2009 af Jone (Slettet)

Det var også det jeg gjorde i mit svar. Hvis du roller lidt op kan du se se det. Men Peter siger det ikke er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#12 hvilket nummer ?


Svar #14
02. november 2009 af Jone (Slettet)

Hm i nummer 6 tror jeg det er. Hvor jeg har skrevet f(x+1)/(2-x)2+3


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

Hvis du med det indlæg mente ((x+1)/(2-x))2+3 er svaret korrekt ... men f(x+1)/(2-x)2+3 er ikke korrekt skrevet og giver heller ikke mening [i denne sammenhæng]!


Svar #16
02. november 2009 af Jone (Slettet)

Når ok :) Ja jeg mener ((x+1)/(2-x))2+3. Det var bare en dum fejl. :) Men hvordan vil så g o g (x) skrives?


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#16 hvad er dit forslag?


Svar #18
02. november 2009 af Jone (Slettet)

Jeg tror det er (x2) * (x2+3) ??


Brugbart svar (2)

Svar #19
02. november 2009 af Dynin (Slettet)

#18 øh nej ... gοg(x)=g(g(x))=g(x)2+3= ... indsæt udtrykket for g(x) i denne


Svar #20
02. november 2009 af Jone (Slettet)

dvs. g(x2)+3= g(x+3)2+3


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.