Kemi

hjælp det haster! :S

03. november 2009 af policedrift (Slettet) - Niveau: A-niveau

CO2 + Ca(OH)2 --> CaCO3 + H2O

0.6 L 0.0200 M Ca(OH)2 hældes i et bægerglas

pH for opløsningen har jeg beregnet til 12.6

gennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0.050 mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen.

1.2 min efter start er pH faldet til 12.2.

Koncentrationen af OH er 10^(12,2-14) = 0,016 M, hvorved koncentrationen af Ca(OH)2 er 0,008 M.

man startede med 0,6L*0,02M = 0,012 mol Ca(OH)2 
man slutter med 0,6L*0,008M = 0,005 mol Ca(OH)2

CO2 er boblet gennem et porøst filter for at få reaktion (I) til at forløbe så effektiv som muligt

"Hvor mange % af den tilledte mængde CO2 har reageret?"

hvordan berégner man hvor meget CO2 der er anvendt når man ikke har nogen form for andre koncentrationer end start koncentrationen af Ca(OH)2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

du ved hvor hurtigt CO2 bobler igennem, du ved også hvor lang tid det bobler igennem, og derfra kan du få hvor meget der er boblet igennem.

du ved hvor meget Ca(OH)2 har reageret, og dermed hvor meget CO2 der har reageret hvis du ser på forholdet de reagerer i. 


Svar #2
04. november 2009 af policedrift (Slettet)

skal jeg så sige : 0.050 mol/min*1.2 min =0,060mol ?

skal jeg så derefter sige: n(Ca(OH)2)/n(CO2)=>  0,005 mol/0,060mol=0,08333... i %=8,333...%  ?  


Skriv et svar til: hjælp det haster! :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.